Preskočiť na hlavný obsah
SK

Doména gov.sk je oficiálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

Varovanie jednotky CSIRT v súvislosti s Majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji 2019

Vládna jednotka CSIRT upozorňuje, že v  období konania Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji je predpoklad zvýšeného množstva útokov typu phishing a SPAM s hokejovou tematikou. Uvedený SPAM môže odkazovať na www stránky so škodlivým kódom alebo na phishingové stránky. Rovnako je predpoklad zvýšeného výskytu stránok, ktoré sa snažia nalákať návštevníkov na výhru po registrácii na webových stránkach a spoliehajú sa na neprečítanie zmluvných podmienok používania služby zo strany používateľa.

Odporúčame neklikať na odkazy s ponukami v elektronickej pošte, na sociálnych sieťach a pri prijímaní okamžitých správ (instant messaging – Messenger, Skype, WhatsApp, …). Škodlivý kód sa často môže nachádzať aj v témach, ikonách, smajlíkoch a podobne. Odporúčame uvedené aplikácie a dokumenty nesťahovať a neinštalovať.

Rovnako odporúčame zvýšenú obozretnosť pri nákupoch prostredníctvom elektronických obchodov a aukčných systémov. V prípade registrácie je dôležité si dôkladne prečítať podmienky používania služby.